BLOGG

_____

 

Her finner du produktomtaler, gode tips og andre nyheter fra Health Workers.
Er det noen av temaene du vil vite mer om, kontakt oss på salg@healthworkers.no

 

Vi lanserer returordning for brukte yrkesklær fra helsesektoren!

20.05.2022

0

Nå tar vi dine gamle arbeidsklær i retur, og gjør noe fornuftig med dem! Bransjen forbruker store mengder tekstiler. Disse finner sjeldent veien til tradisjonelle returpunkter for klær, og blir som regel avhendet som restavfall. 

Slik kan det ikke være!

Derfor tar vi nå ansvar for egen bransje og lanserer HWreuse!, vår egen returordning for klær i fra helsesektoren.

Les mer om HWreuse! her!

Vi vil ha dine gamle tunikaer og bukser!

Sender du oss ditt gamle arbeidstøy, sørger vi for at tekstilene får et nytt liv. Vi redesigner tekstilene til smart tilbehør og har som mål å materialgjenvinne over 90% av tekstilene vi mottar.

Les her hvordan du returnerer produkter.

Et bidrag på flere plan!

Gjennom vår returordning støtter du ikke bare kampen for et bedre miljø. Du bidrar også til en bedre hverdag for mennesker som ellers ville stått utenfor arbeidslivet, gjennom vårt samarbeid med Tangent. Les mer om Tangent her. Prosjektet sørger også for oppdrag til lokale designere og skreddere. Deler av inntekten deler vi med vår hjertesak, barnehjemmet My Home i Sierra Leone.
Les mer om barnehjemmet som driftes fra Sandefjord, her!

 

 

Kontaktinfo:

Fred Haugland                                            Pål Erik Haraldsen

Mob. 94 86 69 39                                       Mob. 92 21 14 55

info@hwreuse.no

 

Les mer...Vis mindre...

Gravid?

21.04.2022

0

Har du kommet i det stadiet av graviditeten, der du oppdager at ingen av dine gamle arbeidsklær passer deg lenger? Ikke bekymr deg! Vi har det perfektet arbeidstøyet for deg.

Proflex er en av våre populære kolleksjoner fra Landau. I denne kolleksjonen har vi denne fine gravidtoppen, som er designet slik at den kan imøtekomme din voksende baby.

Tunikaen har et stretchfelt i sidene for bedre bevegelighet og komfort.

Samtidig snøring under brystene, slik at du kan justere tunikaens passform. Tunikaen har også to romslige fronlommer til det utstyret du måtte ønske.

Når det kommer til tunikaens størrelse, er denne tilpasset slik at overdelen vil passe din nåværende klesstørrelse, til tross for din voksende mage.

Ta gjerne en titt på utvalget av farger her

 

Er du lei av bukser som strammer og gnager over magen? Da er muligens denne gravidbuksen løsningen for deg. Buksen er utstyrt med et mykt og stretchy midjebånd, som gjør at du kan trekke strikket over magen eller brette dette ned.

 

Buksen har et mykt stoff bestående av polyester, rayon og stretch. Dette skal bidra til å sikre en komfortabel og lett bevegelig arbeidsdag på jobb. På lik linje med overdelen, skal buksens størrelse være tilpasset din nåværende klesstørrelse.

Sjekk gjerne ut buksen her

 

Les mer...Vis mindre...

Bestselgere fra FIT kolleksjonen

15.02.2022

0

Er du som meg? Blir fort varm og trenger noe som er lett og komfortabelt å ha på seg? 

FIT tunika med V-hals.

Overdelen er stilren og ekstremt behagelig å ha på. Tunikaen har en feminin passform og har to lommer i front til det du måtte ha plass til av utstyr.

Mine erfaringer er at overdelen vil passe de aller fleste kroppsformer. Alt ifra små til store damer. FIT er en av de kolleksjonene vi har med mest stretch. Dette gjør at den er tunikaen er lett og bevegelig å ha på seg.

Kanskje dette blir din nye favoritt?

Sjekk gjerne ut modellens farger her

 

Bukse med strikk i livet.

Denne FIT buksen er en av mine favoritter. Buksen er myk og strammer ikke i livet. Det praktiske med buksen er at du både får strikk og snøring i livet. Noe som etter min mening er med på å gi ekstra komfort.

Buksen er utstyrt med to lårlommer, samt, to baklommer. Der buksens baklommer er med på å gi designet et løft.

Er du av typen som verken er glad i for mye sleng eller for tettsittende bukser rundt leggen? Da kan dette være en fulltreffer for deg!

Sjekk gjerne ut modellens farger her 

 

Les mer...Vis mindre...

ESTO - vaskeposen som forsvinner!

12.12.2021

0

ESTO sørger for sikker og effektiv håndtering av forurensede tekstiler i fra helsesektoren. ESTO er en vannoppløselig vaskepose som redusere faren for kryssinfeksjon av personell, pasienter og miljøet. 

ETSO bidrar også til å redusere klinikkenes kostander i forbindelse med innsamling, transport, desinfeksjon, lagring og vask av smittefarlig arbeidstøy. 

Øk smittevernet med ESTO!

ESTO vannoppløselige vaskeposer er laget av PVOH (Polyvinyl Alcohol). Posene går i   oppløsning ved kontakt med vann, mens bakterier og andre mikroorganismer i vannet bryter  ned restene i en naturlig prosess.  

ESTO vaskeposer kommer i to forskjellige størrelser. ESTO Small er en mindre pose beregnet for personlig bruk. ESTO XL er en større pose beregnet for klinikker.

Kjøp her!

 

Slik bruker du ESTO:

Lagring

1. Posene skal alltid oppbevares og lagres i originalemballasjen, slik at de ikke eksponeres for fukt.

3. For optimal holdbarhet, oppbevar vaskeposene ved 7 °C til 30 °C og i Rh 20 til 70 % fuktighetsnivå.

Oppsett og bruk

1. Håndter posen kun med tørr hånd.

2. Legg alltid et tørt tekstil i bunnen av posen, slik at du danner et tørt fundament og en god «isolasjon».

3.  Gjennomvåte tekstiler må ikke legges i posen

4.  Unngå at posen kommer i kontakt med fukt, slik at du bevarer posens styrke og kvalitet. Husk at posen er følsom for enhver form for fuktighet.

 

 

Lukking

1. Klem ut overflødig luft, før du lukker den. Posen blir sterkere og tar mindre plass ved transport. Unngå å få luften du klemmer ut, direkte i ansiktet.

2. Posen er utstyrt med et farget bånd, som benyttes til å lukke posen.

3. Ikke knyt posen for hardt igjen, da det kan føre til at den ikke løser seg opp under vask.

 4. Den lukkede Esto vaskeposen skal plasseres i en annen sekk eller PE-pose under transport. Dette reduserer sjansen for sekundær forurensning.

Vask

1. Plasser Esto vaskeposen i vaskemaskinen.

2. I løpet av den første kaldspylingssyklusen åpnes posen automatisk og begynner å gå i oppløsning.

3. For fullstendig nedbryting av posen oppfordrer vi følgende:

A. Ikke overbelast maskinen utover den nominelle kapasiteten.

B. Pass på at vanntemperaturen når de anbefalte oppløsningstemperaturene under vaskesyklusen

C. Vannet skal ha virvlet rundt poseforingene i 40 sekunder før vaskekjemikaliene (vaskemiddel, alkali, etc.) tilføres. Hele vaskeprosessen varer i minst 20 minutter.

 

 

Miljø og bærekraft

 

ESTO vaskeposer er laget av polyvinyl alcohol (PVOH), det samme materialet man kjenner igjen i fra «plasten» rundt oppvaskmaskin-tablettene. PVOH er sikkert og miljøvennlig, og blir brukt i mange områder innen husholdning, medisin og helse og personlig pleie. Materialet løser seg naturlig opp i vann og reststoffer brytes ned av mikroorganismer.

 • Fargeløs
 • Luktfri
 • Inneholder ingen giftige stoffer
 • Biologisk nedbrytbart
 • Avgir ikke mikroplast
 
   

ESTO vaskeposer

Type

Varenummer

Størrelse

Vask. Temp

Farge

Pakning

  Pris per 12.21                                                   

ESTO Small, singel

esto-s-s

450 x 600 mm

45

Natur/blank

25 poser per rull
1 rull per pakning

 

  Kr. 199,-
  KJØP HER!

ESTO Small, kartong  

esto-s-k

450 x 600 mm  

45

Natur/blank  

25 poser per rull   
8 ruller per eske

 

  Kr. 1 399,-
  KJØP HER!

ESTO XL, singel

esto-xl-s

710 x 600 mm

45

Natur/blank

25 poser per rull
1 rull per pakning

 

  Kr. 299,-
  KJØP HER!

ESTO XL, kartong

esto-xl-k

710 x 600 mm

45

Natur/blank

25 poser per rull
8 ruller per eske                 

 

  Kr. 1 999,-
  KJØP HER!

 

 

 

 

 

 

Alle priser ekskl. mva

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer...Vis mindre...

Derfor Burde Du Velge Alkoholfri Hånddesinfeksjon!

04.10.2021

0

Hånddesinfeksjon har blitt en del av den nye hverdagen, og det er nå like vanlig med en sprut desinfeksjon på vei inn til matbutikken, som det er å ta på seg sikkerhetsbeltet i bilen. Covid 19 pandemien har gitt oss nye preferanser når det gjelder smittevern, og FHI har fortsatt god håndhygiene som et av sine smittevernråd.

Alkoholbasert hånddesinfeksjon er et effektivt middel så lenge alkoholkonsentrasjonen er tilstrekkelig (70-90%) og man bruker riktig mengde og at middelet får noe virketid. Ofte tar man for lite veske og man er ikke nøye nok under påføring. Tørr og sprukket hud er også kjente problemstillinger med alkoholbasert hånddesinfeksjon.

 

PreSana hånddesinfeksjon er en patentert, alkoholfri løsning utviklet av det norske sårbehandlingsselskapet SoftOx Solutions AS.

 

I motsetning til alkohol er de effektive virkestoffene i denne hånddesinfeksjonen naturlige forekommende i menneskekroppen. En av ingrediensene bruker kroppen allerede for å forsvare seg mot uønskede mikroorganismer og virus. Hånddesinfeksjonen angriper derfor ikke det naturlige fettlaget som beskytter huden og er skånsomt mot hudens naturlige mikroflora.

 

Hånddesinfeksjonen har dokumentert effekt og sørger for rask inaktivering av virus og dreper bakterier, sopp og sporer, som blant annet korona, adeno og norovirus. En annen fordel med SoftOx er at den ikke skaper resistens, og er skånsom mot huden. Huden tørker ikke ut, og den svir ikke på sprukket eller sensitiv hud.

 

Hånddesinfeksjonen er fri for parfyme og avgir en kun en kortvarig klorlignende duft, som forsvinner raskt når hendene tørker. Produktet har ingen faremerkinger. Den er ikke brannfarlig eller farlig å få i munn eller øyne, og kan dermed trygt brukes i brannfarlige omgivelser og av barn.

 

Nylig vant SoftOx Solutions AS en innkjøpsavtale med Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS), og er eneste godkjente alkoholfrie hånddesinfeksjon til sykehusene.

 

Se pressemelding her.

Health Workers lagerfører PreSana hånddesinfeksjon i tre ulike størrelser. En 250ml flaske som passer fint hjemme, i bilen eller i veska. For kontoret kan vår flaske på 1 liter med håndpumpe, være smart. I tillegg  fører vi en 5 liter kanne, for effektivt påfyll i vår dispenserløsning. Vår spesialtilpassede dispenser, tar inntil 1,2 liter med veske. Her får du til enhver tid akkurat riktig dose.

 

Presana hånddesinfeksjon

Presana Hånddesinfeksjon 250ml m/flipp-topp - Health Workers.no

Presana Hånddesinfeksjon 1L m/pumpe - Health Workers.no

Presana Hånddesinfeksjon 5L kanne - Health Workers.no

Dispenser

Berøringsfri dispenser - Health Workers.no

Se også vårt utvalg munnbind fra Presana her!

Les mer...Vis mindre...

Klimakompensert Med Trefadder

11.06.2021

0

Health Workers AS bidrar til et bedre miljø gjennom å redusere våre avtrykk
og klimakompensere resterende utslipp gjennom Trefadder. 

CO2-Fangst

Vi klimakompenserer gjennom treplanting i Norge i Trefadders klimaskoger.

Dette gir CO2 fangst garanti for et bedre miljø, og det skaper lokale arbeidsplasser.

Vårt klimabidrag er sertifisert, og du kan faktisk besøke «vår» klimaskog

Les mer om vårt bidrag til Trefadder her!

 

 

 

Les mer...Vis mindre...

Resertifisert Som Miljøfyrtårn!

11.04.2021

0

Etter et år med enorm vekst og pågang av nye kunder, og mindre fokus på HMS og miljø, er det nå godt å kunne si at vi er resertifisert som Miljøfyrtårn.

Vi satte oss på skolebenken tidlig på ny-året og har blitt veiledet gjennom alle krav, rutiner, prosesser og handlingsplaner som må på plass før man kan ta "eksamen" - som vi bestod sist fredag :)

Hva Betyr Det For Deg - Som Kunde?

For deg som kunde betyr det at du har en grønn samarbeidspartner, med fokus på HMS og det ytre miljøet. Du kan være trygg på at vi jobber for et godt arbeidsmiljø i egne lokaler og at våre produsenter og leverandører har en sterk miljøprofil. Du vil i løpet av året også oppdage flere bærekraftige kolleksjoner i butikken vår. Disse skal være lett og finne og tydlige merket, slik at du enkelt kan bidra i miljøkampen. 

Resirkulering Og Ansvarlig Produksjonsprosess.

Du vil fremover se en større andel av våre produkter som er produsert av resirkulert plast (rPES/rPET) og produkter laget av Tencel (Cellulosefiber). I tillegg har vi fokus på etisk og ansvarlig produksjon, for å sikre god vilkår for de som produserer råmatrialene. 

Du kan lese mer om de ulike miljømerkingene her!

Hva Betyr Det For Våre Ansatte?

For våre ansatte betyr det at vi som selskap har fått oppdatert vårt HMS-system og satt oss nye miljømål. I det daglige betyr det noen nye rutiner og noen nye tankesett. Det viktigste vi har gjort, er å flytte til nye lokaler tidligere i år. De fysiske arbeidsforholdene har blitt kraftig oppgradert. Her har vi mer luft rundt oss og vi er rustet for videre vekst. Utover våren og sommeren blir det fokus på kompetanseheving innen aktuelle temaer og oppfølging av handlingsplaner. 

Her kan du se vår miljøpolicy og hva vi gjør for miljøet!

Her kan du lese mer om Miljøfyrtårn!

Her kan du lese mer om FNs bærekraftmål!

 

Har du spørsmål angående vårt miljøarbeid, kan du kontakte:

Fred Haugland                                    
Prosjektleder
Tel. 94 84 69 39
Send e-post
Pål Erik Haraldsen
Daglig leder
Tel. 92 21 14 55
Send e-post


Har du spørsmål rundt våre produkter, eller ønsker å booke et kundebesøk, kontakt:

Kundeservice
Tel. 33 44 68 50
Send e-post

 

 

Les mer...Vis mindre...

Praksis Hos Health Workers

12.03.2021

0

Mitt navn er Amalie, er 16 år fra Salg, service og reiseliv på Thor Heyerdahl videregående skole. Denne uken har jeg vært på praksis hos Health Workers. Jeg valgte å besøke Health Workers for å se hvordan markedsføringen og salget i en nettbutikk er.

Her har jeg fått varierte arbeidsoppgaver som har gitt meg et innblikk i deres jobb hverdag. Blant annet har jeg fått et innblikk i markedsføring, logistikk, booking, miljø og hvordan en nettbutikk drives i forhold til en fysisk butikk.

Hva Jeg Fikk Være Med På

I markedsføring fikk jeg være med på å se hvilke kanaler de bruker for å komme ut til kunden. Her bruker de både sosiale medier som Instagram og Facebook, og nyhetsbrev via epost. Jeg fikk være med på å lage et banner på Photoshop til et nyhetsbrev og jeg fikk lære meg litt smått om hvordan man redigerer bilder og videoer i noen forskjellige redigerings programmer.

Når jeg holdt på med logistikk fikk jeg være med på hele prosessen til en bestilling fra en kunde. Jeg fikk plukket produktene fra lageret, pakket dem og sent dem. I tillegg til det har jeg også fått hjulpet til med brodering av plaggene som er en funksjon man får hos Health Workers. Her så jeg igjennom bestillingen og sjekket om varene fra lageret var plukket riktig, der etter fikk jeg pakke dem klare til å sende dem til brodering. Når plaggene kommer tilbake fra brodering fikk jeg se over plaggene, om det var riktig størrelse og om det var riktig skrevet på broderingen også fikk jeg sende dem ut til kunden.

Jeg fikk også være med på booking av kundebesøk. Hos Health Workers har man en mulighet for å få besøk av Health Workers for å prøve på plaggene og kjenne på kvaliteten til plaggene. Dette gjør det enklere for kundene å finne ut hvilken størrelse de er, hvilken fasong som de liker best eller eventuelt finne ut hvor bevegelig og praktiske de ulike klesplaggene er. Derfor har de ulike dager hvor de booker møter i nærheten til andre møter de har i fremtiden. For eksempel så skal de en tur til Bergen fra 13 – 15 april. Da prøver de å få så mange bookinger som mulig slik at alle kan få denne muligheten. Dette gjør de ved å ringe inn til kunder i nærområde og spørre om de har lyst på et lite besøk fra dem for å teste ut klesplagg. Det er også en mulighet for kunden til å booke et kundebesøk via epost eller telefon.

Miljø

Health Workers setter miljø og bærekraft høyt oppe, derfor har jeg fått mye informasjon om dette. De jobber blant annet med å sertifisere seg som Miljøfyrtårn, og er opptatt av miljøvennlige kolleksjoner. Jeg fikk høre om den nye kollisjonen deres HWnext! som er produsert i Norge som gjør prosessen til produktene mer bærekraftig fordi plaggene ikke må dra innom flere forskjellige land før den havner hos leverandøren, som gir den videre til butikkene. HWnext! kollisjonen blir også designet og produsert med et slitesterkt og miljøvennlig kvalitetsstoff fra den italienske tekstilleverandøren Klopman. De har benyttet en resirkulerbar polyester i stoffet til plaggene. Dette betyr at de klesplaggene man har på seg har kommet fra polyester som allerede har blitt brukt en gang før og som man kan bruke igjen etter eieren av plaggene ikke ønsker dem lenger. Dette gjør at produktets liv går i en sirkel, altså man bruker plagget, lager den om til noe annet og så blir den brukt igjen og repeter dette i lang tid og dermed er dette bærekraftig.

Hva Jeg Oppnådde

Denne uken ga meg mye kunnskap i både teknologisk og manuelt arbeid, veiledning, og mersmak i denne type salg og markedsføring. Jeg sitter tilbake med tydeligere mål på hva jeg ønsker å jobbe med i fremtiden og fine opplevelser jeg aldri vil glemme og dette var det jeg ønsket å oppnå innenfor denne arbeidsuken hos Health Workers.

Les mer...Vis mindre...

Ny Helnorsk Kolleksjon!

21.02.2021

0

HWnext! er en kolleksjon som er designet og produsert i Norge, med noen av de grønneste tekstilene som finnes på markedet.

HWnext! er en kolleksjon som er designet og produsert i Norge, med noen av de grønneste tekstilene som finnes på markedet. Vår dyktige samarbeidspartner Luga Norge har hjulpet oss med å finne et slitesterkt, miljøvennlig kvalitetsstoff fra den italienske tekstilleverandøren Klopman. For deg som er opptatt av miljø og bærekraft, og vil støtte opp om norske arbeidsplasser, er dette kolleksjonen for deg.

 

Vi har de siste årene merket en stadig etterspørsel etter yrkesklær med lavt klimaavtrykk og som i tillegg er produsert lokalt. Utfordringen har hele tiden vært å finne produkter i riktig prisklasse, med den kvaliteten markedet forventer.

Klopman Greenwear

I HWnext! har vi benyttet et slitesterkt miljøvennlig stoff, fra en av Europas ledende produsenter av stoff til yrkesklær. Fra Klopmans store utvalg, falt valget på et stoff i serien Greenwear. I tillegg til at stoffet skulle ha god slitestyrke, var det også viktig at det hadde en miljøvennlig profil.

Miljø Og Bærekraft

I Klopman Greenwear finner vi stoffer som tilfredsstiller standarder fra de viktigste organisasjonene i bransjen for miljøvennlig og etisk produksjon, som Øko-Tex STeP, Fairtrade Cotton, Better Cotton Initiative og Organic Cotton. I tillegg benyttes PET, resirkulert Polyester, som er et mer miljøvennlig alternativ en "ny" polyester.

 

 


Tunika

Enkel og praktisk V-hals tunika, utstyrt med en brystlomme og to doble frontlommer. Splitt i sidene for ekstra bevegelighet.

Farger: Hvit, Marineblå

Størrelser: xs, s, m, l, xl, xxl

Kan industrivaskes.
2 års sømgaranti.

Stoffkvalitet: 65% Polyester / 35% Bomull

Se HWnext! Tunika i nettbutikk her!

Bukse

Buksen har smale ben og er utstyrt med to frontlommer.
Strikk i livet og snøring for å enkelt justere passformen.

Farger: Hvit, Marineblå

Størrelser: xs, s, m, l, xl, xxl

Kan industrivaskes.
2 års sømgaranti.

Stoffkvalitet: 65% Polyester / 35% Bomull

Se HWnext! bukse med snøring og smale ben, i nettbutikk her!

Se HWnext! bukse med snøring og strikk i ben, i nettbutikk her!

 

 

Les mer...Vis mindre...

Qlicksmart BladeFLASK

0

Med Qlicksmart BladeFLASK Fjerner Og Oppbevarer Du Brukte Skalpellblader Raskt, Enkelt Og Sikkert (01.02.2022).

Qlicksmart BladeFLASK er utformet for å beskytte brukeren mot utilsiktet skade, når du fjerner et skalpellblad fra et gjenbrukbart håndtak. Forskning viser at en enhånds skalpellbladfjerner, kombinert med en håndfri overleveringsteknikk, er det tryggeste alternativet.

BladeFLASK kan oppbevare inntil 100 blader. En indikator forteller deg når beholderen er full og må byttes ut. En full BladeFLASK skal behandles som medisinsk avfall, og du følger vanlige rutiner for avhending medisinsk  avfall. Beholderen er punkteringssikker, og du trenger derfor ikke å sette den inn i en annen beholder for skarpe gjenstander. BladeFLASKer testet i  med bestemmelsene i FNs transport av farlig gods, kapittel 6.

Montering

For å kunne montere BladeFLASK på enten vegg eller en flate, trenger du en monteringsbrakett (ekstrautstyr). Denne kommer med en sterk dobbeltsidig tape og nødvendige skruer. Med medfølgende brukerveiledning og mal, monterer du braketten korrekt og sikkert.

Monteringsbraketten må byttes ut når den ikke lenger er festet forsvarlig til underlaget eller når BladeFLASKen ikke sitter godt festet til braketten.

Se Qlicksmart BladeFLASK i nettbutikken her!

Se monteringsbrakett i nettbutikken her!

 

Latex fri beholder

BladeFLASK-kroppen er laget av en termoplastisk, akrylnitril butadienstyrne (ABS) og Acetyl, og den indre mekanismen laget av polyacetal (POM). Monteringsbraketten er laget av akrylnitril butadienstyrne (ABS). Beholderen inneholder ikke latex.

Bladene fjernes fra håndtaket med et klikk, og blir deretter oppbevart i en sikker beholder.

 • Fjerner og oppbevarer inntil 100 skalpellblader

 • Enkel bruk, fjern bladene med kun en hånd

 • Medisinsk utstyr med CE godkjenning

 • Automatisk sikkerhetsmekanisme

 • Punkteringssikker beholder

 • Kompatibel med de fleste blader og håndtak (se oversikt under)

 • Monteringsbrakett for vegg eller benk (selges separat)

Oversikt kompatible blader og håndtak:

• Kompatible skalpellblader: #10, 10a, 11, 12, 13, opptil, og inkludert, #25a, 27 and 36*

• Kompatible håndtak: #3, 3L, 4, 4L, 5, 7, 9, Lawton lang håndtak*

• Ikke-kompatible håndtak: Baronhåndtak, Beaverhåndtak, engangshåndtak

*Enkelte merker virker kanskje ikke med Qlicksmart BladeFLASK

Les mer!Vis mindre...

Våre Leverandører

0

Bli bedre kjent med Landau Uniforms (22.01.2021)

Landau er et amerikansk familiedrevet selskap, med historie tilbake til 30-tallet. Det hele startet med salg av arbeidstøy til bensin- og verkstedansatte, fra baksete i en Ford Model A. Etter hvert som firmaet vokste, flyttet de inn i egne lokaler i nærheten av Memphis Medical Center. Det ble da naturlig å endre fokus over til yrkesklær til helsesektoren. Landau ble etter hvert hovedleverandøren til det medisinske senteret. Sent på 50-tallet utvidet Landau ytterligere og begynte å utvikle og produsere flere egne modeller. Tidlig på 80-tallet var Landau den første produsenten til å introdusere arbeidstøy med moteriktige farger og snitt. Mot slutten av samme ti-år, introduserte Landau print-design.

Produktene

Landau har vært en ledende leverandør av yrkesklær til helsesektoren i mer en 50 år. De leverer komfortable og praktiske klær, i mange ulike farger og snitt.  De fleste kolleksjonene tilbys i størrelsene XS – 5XL. Landau har delt opp kolleksjonene sine etter Bra, Bedre, Best prinsippet. Noe som gjør det enklere for deg å orientere deg i det store utvalget.

Les mer om Landau her!

 

Miljø Og Bærekraft

WRAP

Alle Landau sine fabrikker er WRAP sertifiserte. WRAP er verdens største uavhengige sertifiseringsprogram for produsenter av klær og sko. Som en WRAP-sertifisert bedrift jobber du dedikert med etiske problemstillinger rundt din virksomhet og generell ansvarlig drift. Sertifiseringen viser at du følger lovene i ditt land, behandler arbeidstakerne dine med verdighet og respekt, og er bevisst hvilken innvirkning virksomheten din har på miljøet. WRAP-sertifikatet er et anerkjent symbol på en forpliktelse til å opprettholde sosiale og etiske standarder.

Les mer om WRAP her!

ØKO-TEX

Alle tekstilene Landau benytter i produksjonen, er ØkoTex 100 sertifisert.  For at en tekstilartikkel skal kunne bære STANDARD 100-etiketten, må hver komponent i produktet, dvs. hver tråd, knapp og annet tilbehør, bli testet for skadelige stoffer, og være ufarlig for menneskers helse. Testen er utført av uavhengige OEKO-TEX® partnerinstitutter. I testen tar de hensyn til mange regulerte og ikke-regulerte stoffer, som kan være skadelige for menneskers helse. I mange tilfeller går grenseverdiene for STANDARD 100 utover nasjonale og internasjonale krav.

Les mer om ØkoTex her!

Les mer!Vis mindre...

Hvordan ta vare på legefrakken din

10.01.2021

0

En hvit legefrakk kan være ganske upraktisk.
Men siden hvit er den mest brukte fargen på legefrakker har vi noen tips og triks for å holde den ren.

Grunnleggende rengjøring

Forsikre deg om at du vasker frakken regelmessig, spesielt når det er flekker involvert. Vask frakken i varmt vann med samme farger og med et vaskemiddel som har enzymer og optiske lysemidler. Avhengig av frakkens stoff, tørk i tørketrommelen og stryk etterpå.

 

Blodflekker

 

Påfør først hydrogenperoksid og dekk til med gasbind så snart som mulig.
Vask deretter frakken i kaldt vann med rikelig av vaskemiddel og en vaskemiddelforsterker.

 

Kaffe og matflekker

 

Ha kaldt vann på flekken så fort som mulig. Når du kommer hjem, spray flekkfjerner på kaffeflekken og vask frakken med en gang.

 

Blekkflekker

 

IKKE ha vann på flekken. Ta hårspray, spray det sjenerøst på flekken, IKKE gni det inn. La frakken ligge i minst en time, og vask den deretter normalt. Kontroller at flekken er borte før du legger frakken i tørketrommelen. Hvis flekken fremdeles er der, gjentar du hårspraytrinnet.

 

Smittsomme kroppsvæsker


Legg frakken i bløt i en bøtte med varmt vann og blekemiddel i minst 30 minutter. Vask deretter i varmt vann med vaskemiddel.

 

Når frakken din trenger en fornying

 

Spray eventuelle flekker med flekkfjerner og la den trekke inn. La så frakken din ligge å trekk i varmt vann med vaskemiddel over natten. Om morgenen legger du frakken i varmt vann med blekemiddel i 30 minutter før du vasker den på en tung syklus med rikelig med vaskemiddel.

 

Og, skulle frakken din være klar for utskiftning, sjekk ut vårt utvalg av lege- og laboratoriumsfrakker for damer og herrer

 

Les mer!Vis mindre...

 

Toppbildet er tatt av fancycrave1 fra Pixabay

Vi lanserer returordning for brukte yrkesklær fra helsesektoren!

0

Nå tar vi dine gamle arbeidsklær i retur, og gjør noe fornuftig med dem! Bransjen forbruker store mengder tekstiler. Disse finner sjeldent veien til tradisjonelle returpunkter for klær, og blir som regel avhendet som restavfall. 

Slik kan det ikke være!

Derfor tar vi nå ansvar for egen bransje og lanserer HWreuse!, vår egen returordning for klær i fra helsesektoren.

Les mer om HWreuse! her!

Vi vil ha dine gamle tunikaer og bukser!

Sender du oss ditt gamle arbeidstøy, sørger vi for at tekstilene får et nytt liv. Vi redesigner tekstilene til smart tilbehør og har som mål å materialgjenvinne over 90% av tekstilene vi mottar.

Les her hvordan du returnerer produkter.

Et bidrag på flere plan!

Gjennom vår returordning støtter du ikke bare kampen for et bedre miljø. Du bidrar også til en bedre hverdag for mennesker som ellers ville stått utenfor arbeidslivet, gjennom vårt samarbeid med Tangent. Les mer om Tangent her. Prosjektet sørger også for oppdrag til lokale designere og skreddere. Deler av inntekten deler vi med vår hjertesak, barnehjemmet My Home i Sierra Leone.
Les mer om barnehjemmet som driftes fra Sandefjord, her!

 

 

Kontaktinfo:

Fred Haugland                                            Pål Erik Haraldsen

Mob. 94 86 69 39                                       Mob. 92 21 14 55

info@hwreuse.no

 

Les mer...Vis mindre...
Zueco Wonderful Steps
50%
2 på lager
Modell: Zapato WS
799,-
400,-
Zapato Wonderful Steps White 38
50%
2 på lager
Modell: Zapato WS
799,-
400,-
Yogainspirert bukse White S
70%
1 på lager
Modell: 351
649,-
195,-
Yogainspirert bukse Grey S
60%
1 på lager
Modell: 351
549,-
220,-
Yogainspirert bukse Fuchsia (Maui Pink) XS
70%
1 på lager
Modell: 351
549,-
165,-
Yogainspirert bukse Ciel Blue XXS
70%
1 på lager
Modell: 351
599,-
180,-
Yogainspirert bukse Caribbean XL
60%
1 på lager
Modell: 351
599,-
240,-
Yogainspirert bukse Blue Curacao XL
70%
1 på lager
Modell: 351
549,-
165,-
Yogainspirert bukse Black XL
60%
2 på lager
Modell: 351
599,-
240,-
Urbane bukse med strikk i livet Wine XXL
60%
2 på lager
Modell: 9704
399,-
160,-
Urbane bukse med strikk i livet True Red XXL
60%
3 på lager
Modell: 9704
399,-
160,-
Urbane bukse med strikk i livet Royal XXL
60%
3 på lager
Modell: 9704
399,-
160,-
Urbane bukse med strikk i livet Royal XS
60%
1 på lager
Modell: 9704
399,-
160,-
Urbane bukse med strikk i livet Navy XXS
60%
2 på lager
Modell: 9704
399,-
160,-
Urbane bukse med strikk i livet Galaxy XXL
60%
1 på lager
Modell: 9704
399,-
160,-
Urbane bukse med strikk i livet Chocolate XXL
60%
3 på lager
Modell: 9704
399,-
160,-
Urbane bukse med strikk i livet Aqua XXL
60%
3 på lager
Modell: 9704
399,-
160,-
Urbane bukse med strikk i livet
60%
18 på lager
Modell: 9704
399,-
160,-
Urbane bukse med skrå lårlommer
60%
1 på lager
Modell: 9732
499,-
200,-
urbane bukse med skrå lårlommer
60%
1 på lager
Modell: 9732
499,-
200,-
Unisex med elastisk midje Sort 2XL
50%
2 på lager
Modell: 1810
499,-
250,-
Unisex med elastisk midje
50%
2 på lager
Modell: 1810
499,-
250,-
Unisex Joggebukse Hvit S
50%
14 på lager
Modell: 16506
499,-
250,-
Unisex Joggebukse
50%
14 på lager
Modell: 16506
499,-
250,-
Unisex Flex Bukse Hvit S
50%
1 på lager
Modell: 18130
549,-
275,-
Unisex Flex Bukse Hvit M
50%
1 på lager
Modell: 18130
549,-
275,-
Unisex Flex Bukse
50%
2 på lager
Modell: 18130
549,-
275,-
Unisex fit seamless drawstring pant Galaxy Blue XS
40%
1 på lager
Modell: 5006
549,-
329,-
Unisex fit seamless drawstring pant Galaxy Blue XL
40%
1 på lager
Modell: 5006
549,-
329,-
Unisex fit seamless drawstring pant Galaxy Blue S
40%
1 på lager
Modell: 5006
549,-
329,-
Unisex fit seamless drawstring pant Galaxy Blue L
40%
1 på lager
Modell: 5006
549,-
329,-
Unisex fit seamless drawstring pant
40%
4 på lager
Modell: 5006
549,-
329,-
Unisex fit relaxed cargo pant True Red S
60%
2 på lager
Modell: 5036
549,-
220,-
Unisex fit relaxed cargo pant Ceil XXS
40%
1 på lager
Modell: 5036
549,-
329,-
Unisex fit relaxed cargo pant Ceil XS
40%
1 på lager
Modell: 5036
549,-
329,-
Unisex fit relaxed cargo pant Ceil XL
40%
1 på lager
Modell: 5036
549,-
329,-
Unisex fit relaxed cargo pant Ceil S
40%
1 på lager
Modell: 5036
549,-
329,-
Unisex fit relaxed cargo pant Ceil L
40%
1 på lager
Modell: 5036
549,-
329,-
Unisex fit relaxed cargo pant
60%
7 på lager
Modell: 5036
549,-
Fra 220,-
Unisex cargo bukse True Red L
60%
1 på lager
Modell: 2021
499,-
200,-
Unisex cargo bukse Teal XS
60%
1 på lager
Modell: 2021
499,-
200,-
Unisex cargo bukse
60%
2 på lager
Modell: 2021
499,-
200,-
Ultimate tunika V-hals og stretch True Navy XS
60%
2 på lager
Modell: 9076
599,-
240,-
Ultimate tunika V-hals og stretch Black XS
60%
1 på lager
Modell: 9076
599,-
240,-
Ultimate tunika V-hals og stretch
60%
3 på lager
Modell: 9076
599,-
240,-
Ultimate Tunika med hjerteformet hals Caribbean Blue XS
60%
Ultimate Tunika med hjerteformet hals
60%
1 på lager
Modell: 9550
549,-
220,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben Strikk i ben
40%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
329,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben med strikk i ben
70%
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
70%
20+ på lager
Modell: 9329
549,-
Fra 165,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
40%
2 på lager
Modell: 9329
549,-
329,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
60%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
220,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
60%
2 på lager
Modell: 9329
549,-
220,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
60%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
220,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
40%
3 på lager
Modell: 9329
549,-
329,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
40%
6 på lager
Modell: 9329
549,-
329,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
40%
2 på lager
Modell: 9329
549,-
329,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
40%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
329,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
40%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
329,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
40%
2 på lager
Modell: 9329
549,-
329,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
60%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
220,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
60%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
220,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
60%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
220,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
70%
2 på lager
Modell: 9329
549,-
165,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
40%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
329,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
70%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
165,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
70%
3 på lager
Modell: 9329
549,-
165,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
70%
2 på lager
Modell: 9329
549,-
165,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
70%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
165,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
70%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
165,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
70%
1 på lager
Modell: 9329
549,-
165,-
Ultimate Taylor Bukse med rette ben
70%
3 på lager
Modell: 9329
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Waterfall-Lime punch TSM
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Primrose-Black XL
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Primrose-Black TXS
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Primrose-Black M
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Primrose-Black L
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Navy-Cherry blossom TXS
70%
3 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Navy-Cherry blossom TSM
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Navy-Cherry blossom PMD
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Graphite-Blaze S
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Ceil-Papaya XS
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Ceil-Papaya TXS
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Ceil-Papaya PXS
70%
2 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Ceil-Papaya PMD
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Black-Pear TXS
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse Black-Pear PSM
70%
2 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse African violet-Parrot XL
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse African violet-Parrot S
70%
1 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse African violet-Parrot L
70%
2 på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Stretch bukse
70%
20+ på lager
Modell: 9318
549,-
165,-
Ultimate Sophie Tunika med Y-hals Wine S
60%
1 på lager
Modell: 9577
549,-
220,-
Ultimate Sophie Tunika med Y-hals White XXS
60%
1 på lager
Modell: 9577
549,-
220,-
Ultimate Sophie Tunika med Y-hals White XS
60%
3 på lager
Modell: 9577
549,-
220,-
Ultimate Sophie Tunika med Y-hals White M
60%
6 på lager
Modell: 9577
549,-
220,-
Ultimate Sophie Tunika med Y-hals True Red S
60%
1 på lager
Modell: 9577
549,-
220,-
Ultimate Sophie Tunika med Y-hals True Navy XS
60%
1 på lager
Modell: 9577
549,-
220,-
Ultimate Sophie Tunika med Y-hals True Navy XL
60%
1 på lager
Modell: 9577
549,-
220,-
Ultimate Sophie Tunika med Y-hals True Navy 3XL
60%
1 på lager
Modell: 9577
549,-
220,-
Ultimate Sophie Tunika med Y-hals Teal XS
60%
1 på lager
Modell: 9577
549,-
220,-